Uitkiezen van tuintegels, 5 aandachtspunten

Tuintegels, tips voor bestrating van uw tuin

Bent u op zoek naar de juiste soort betegeling voor in uw tuin? Zo’n keuze kan soms behoorlijk lastig zijn, aangezien het aanbod oneindig lijkt. Het is daarom handig om goed te weten waarnaar u op zoek bent. Kwieq geeft u vijf handige aandachtspunten bij het uitzoeken van uw tuinbetegeling.

Tip 1: neutrale betegeling

Om te beginnen, raden we u aan om te gaan voor neutrale tegels. Dat wil zeggen: tegels die niet een extreme kleur hebben, maar juist bestrating met een neutrale uitstraling. Waarom we u dit aanraden? Op neutrale betegeling raakt u namelijk minder snel uitgekeken. Zo verkleint u dus de kans dat u over een paar jaar alweer nieuwe tegels wilt.

Tip 2: tegels en huis

Vervolgens dient u te kijken naar uw type woning. Om iets specifieker te zijn: naar de stijl en de kleur van uw huis. We raden u namelijk sterk aan om betegeling aan te schaffen in dezelfde stijl als uw woning. Heeft u een modern huis, dan passen eigentijdse stenen. Klassieke betegeling past daarnaast weer beter bij een oudere woning. Heeft u daarnaast een woning gemaakt van rode bakstenen, dan raden we u aan om een kleur te kiezen die hier goed bij combineert. Geel of juist lichtblauw zijn prima opties.

Tip 3: denk aan het weer

Bedenk vervolgens hoe de tegels eruit zien in verschillende weertypen. Misschien zien de stenen van uw voorkeur er in de zomer wel goed uit, maar zullen ze op een regenachtige novemberdag juist erg somber ogen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij grijze tegels. Daarnaast is er betegeling die in de regen erg glad wordt. U moet zichzelf afvragen of dit is waar u op zit te wachten.

Tip 4: sfeer bepalen

Tegels zijn bepalend voor de sfeer in uw tuin. Met moderne betegeling creëert u een eigentijdse uitstraling, terwijl klassieke tegels juist zorgen voor een meer romantisch beeld. Waar u voor kiest, hangt helemaal af van uw voorkeuren. Houdt u van een strakke, maar wellicht wat koele sfeer? Of houdt u van een wat minder strakke, maar misschien weer wat warmere sfeer? U bepaalt.

Tip 5: grote of kleine tegels?

Ook een goede vraag is: kiest u voor kleine of grotere tegels? Indien u gaat voor grote tegels, kiest u voor een meer ruimtelijk effect, terwijl kleine tegels het beeld juist wat rommeliger kunnen maken. Veel grote tegels zien er echter wel al snel wat ‘goedkoop’ uit. Bovendien geven ze al snel een modern effect, waar u misschien wel meer zit te zoeken naar klassiek. Bedenk ook op dit vlak goed waar uw voorkeuren liggen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *