Hoe onderhoud u uw bestrating?

Stratenmaker

Heeft u ook last van groene aanslag op uw mooie sierbestrating? Door alle weersomstandigheden die wij in Nederland hebben groeit de groene aanslag snel. Door regen, zonneschijn en hoge tempraturen verandert uw sierbestrating al heel snel. Dat is niet alleen maar heel lelijk, als het nat is buiten dan is uw bestrating erg glad door de groene aanslag. Ook het mos tussen uw tegels kan erg snel uit de grond komen en is erg lastig om te verwijderen. Doet u dit allemaal met de hand dan kan het wel eens uw rug gaan kosten. Gelukkig is er een oplossing voor deze hardnekkige aanslag op uw bestrating.

Voegmortels

Een onkruid arm terras, wie droomt daar nou niet van? Het ligt binnen handbereik. Door voegmortels kunt u het mos tussen uw tegels of bestrating tegen gaan. Voegmortels zijn soort cement tussen uw tegels. Het is een bindmiddel dat na het aanbrengen hard wordt. Het is in verschillende varianten verkrijgbaar. Wilt u er met een auto overheen kunnen rijden? Dan heeft u een sterkere variant nodig dan dat er alleen maar overheen loopt. Ook in de prijs is dit terug te zien. Het scheelt u daarin tegen wel veel onderhoudsuren.

Groene aanslag

Groene aanslag op uw sierbestrating is niet mooi en kan erg glad worden als het nat is. U wilt dit zo snel mogelijk verhelpen. U zou er met een hogedrukspuit op kunnen spuiten om het weg te halen maar daar wordt uw sierbestrating broos van en komt de groene aanslag sneller terug. Er is een goede manier die u kan helpen om de groene aanslag te verwijderen. Laat u groene zeep oplossen in een emmer met warm water. Veeg dit vervolgens met een bezem goed in op de groene aanslag. Laat dit even inwerken en dan kunt u het vervolgens weer wegspoelen met water.

Werkt dit nog steeds niet? Dan is het inschakelen van een vakman de beste oplossing. Zij hebben uw bestrating binnen een mum van tijd weer brandschoon. Door het contactformulier in te vullen brengen wij u in contact met een specialist bij u in de buurt.

Dit artikel is geschreven door een van de gelieerde stratenmakers uit Amsterdam. Indien u suggesties heeft om uw bestrating te onderhouden dan horen wij dit graag!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *