Wat te doen bij een gebroken tegel?

Gebroken tegel

Heeft u een gebroken tegel? Dat is vervelend, maar er zijn genoeg manieren om dit te verhelpen. Kwieq geeft u een overzicht van handige lijmsoorten, restoratiemethoden en meer tips.

Vervangende tegels

Het kan zo gebeuren dat als u per ongeluk iets zwaars op de tegels laat vallen er een barst ontstaat. Nu is een gebroken tegel niet mooi om te zien, maar bevordert deze de veiligheid des te minder. We raden u dan ook om te beginnen aan om te kijken of u een gelijke tegel kunt vinden om de gebroken tegen mee te vervangen. Gebruik (indien het een buitentegel betreft) zand om de tegel te laten integreren met zijn naaste tegels.

Soorten lijm

Kunt u niet meer een gelijke tegel vinden, dan zal het nodig zijn om de steen te lijmen. Hiervoor kunt u verschillende lijmen gebruiken. Opties zijn polyurethaanlijm – ook wel: constructielijm, Bison Tix – een variant van Bison Kit, of Pattex Extreme, een middel waarmee u zelfs een vaas zou kunnen restaureren. Eventueel is cementspecie ook nog een middel om naar te kijken.

Restaureren

Vervolgens is het van belang dat u uw tegel op een juiste manier lijmt. Hiervoor maakt u de tegel om te beginnen schoon en droog. Als deze namelijk vies en nat is, zal het onmogelijk zijn om deze op een goede manier te lijmen. Wanneer u begint met lijmen, is het vervolgens belangrijk om de breuk te lijmen, maar niet aan de zichtbare kant. Doet u dit wel, dan zal de tegel er “gelijmd” uitzien.

Professional inschakelen?

Zijn er meerdere tegels beschadigd? Of wilt u de klus liever door een professional laten uitvoeren? Dan kunt u ook contact opnemen met een professionele stratenmaker. Vul het contactformulier in en kom vrijblijvend in contact met specialisten bij u in de buurt!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *